Skip to content, or skip to search.

Skip to content, or skip to search.

Buy, Rip, Repeat

ShareThis

The Main Space
To keep the space free of unnecessary clutter—visual and physical—the Closes wanted no baseboards. “For us to have no molding around the floor, we had to glue new Sheetrock on top of the old.” Adds Freundlich, “We had to laminate the entire apartment in another layer of Sheetrock so we could put in quarter-inch reveal beads around every door casing and baseboard.”

The Art
The Sol LeWitt diptych is drawn directly onto the Sheetrock. The artist told his longtime friends he’d give them the work after the construction had already started, so Freundlich had to move an outlet to clear the space. “You can’t have an outlet in the middle of a LeWitt,” Chuck adds.

The Floors
The prefabricated doussie-wood floors were “bright orange,” says Freundlich. MADE stripped them, bleached them twice, dyed them with a slightly gray tone, then polyurethaned them.


Related:

Advertising
Current Issue
Subscribe to New York
Subscribe

Give a Gift

Advertising